De Derrepoort te Hattem. Uit Vaderlandsche Gezichten. Gravure naar J.Bulthuis 1792.

Korte toelichting:

De datums zijn in de meeste gevallen de dagen waarop de overledene werd begraven. In een aantal gevallen kan het ook de overlijdens datum betreffen. Dit heb ik niet specifiek aangegeven omdat het ook voor mij niet helemaal duidelijk was. De datums in een eerder gepubliceerde lijst van kerkrekeningen verschillen meestal een aantal dagen met de datums uit onderstaande lijst. De genoemde datums in de kerkrekeningen betrof de dagen waarop aan de kerkmeester betaald werd voor de begrafenis. Meestal was dit een aantal dagen later. Met uitzondering van de periode 1766 tot begin januari 1772 worden ook de namen van de vrouwen en kinderen genoemd. Deze namen worden in de kerkrekeningen in de meeste gevallen niet genoemd. Hier noteerde de kerkmeester slechts “vrouw van” of “kind van”. Hierdoor was het meestal gissen welk kind of welke vrouw het in geval van meerdere huwelijken exact betrof. Behalve de inwoners van de stad Hattem werden ook de inwoners uit het schoutambt van Hattem op het kerkhof begraven.

Klik op de onderstaande link om het PDF bestand te openen

Hattem begr. 1766-1805

Geef een reactie